Diz Kapağında Sıvı Azalması Diz kapağında sıvı azalması, insanın en büyük eklemi olan dizin, kemiklerin birbirini aşındırmasını önlemek için gerekli olan sinoviyal sıvının miktarının azalması durumudur. Sinoviyal sıvı, sinoviyal kese içerisinde yer alır ve eklemin sağlıklı bir şekilde işlev görmesini sağlar. Bu sıvının azalması çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelebilir. Diz Kapağında Sıvı Azalması Sebepleri Nelerdir?
Diz kapağında sıvı azalması, genellikle kıkırdak kaybı ile başlar ve eklem yerlerinde aşınmalara yol açar. Bu durum, yürümede zorlanma, hareket kısıtlılığı, kalkıp oturmanın zorlaşması ve eklem yerlerinde ağrılara sebep olabilir. Tedavi olarak öncelikle düzenli bir şekilde günlük hareketlerle kasların kuvvetlendirilmesi sağlanmalıdır. Tedavi Yöntemleri
Doğal bir tedavi süreci de oldukça etkilidir. Örneğin, ilikli kemik haşlaması ve kelle paça gibi hayvansal ürünlerin tüketilmesi, dizdeki sıvı kaybını azaltmada faydalıdır. Ayrıca, kemiği kaynatmadan önce sirkeli suda bekletmek, gereksiz bakterilerin ölmesini sağlar ve kemiğin kanının suya çıkmasına yardımcı olur. Vücuda yapılacak D vitamini takviyesi de dizde bulunan sıvının kaybını önleyebilir. Ek olarak, kuşburnu çayı tüketmek de eklem sıvısının kaybını engelleyebilir; bu sebeple günde iki kez kuşburnu çayı içmek diz kapağındaki ağrılarda etkili olacaktır. Dizde bulunan sıvının kaybına ilişkin en önemli unsur, hareketsiz yaşamdır. Hareketsiz yaşam, bu bölgede sıvı azalmasına ve ileri evrelerde sıvı kalmamasına neden olabilir. Özellikle kilo oranı yüksek olan kişilerde ve günlük aktivitesi az olan bireylerde bu rahatsızlık daha sık görülür. Önemli Notlar
Sonuç olarak, diz kapağında sıvı azalması, hareket ve sağlıklı beslenme ile tedavi edilebilir. İlerlemiş yaşlarda, günlük aktivitesi az olan ve kilo oranı yüksek bireylerde daha sık görülen bu rahatsızlık, düzenli egzersiz ve doğru beslenme ile kontrol altına alınabilir. |
berkay
31 Mayıs 2024 CumaArkadaslar ben yaklasik 1,5 ay once diz kapagimin ustune dustum ve hala diz kapagima elledigimde uyustugu icin hissetmiyorum ama sert bir sey hizli degince agriyor hicbir bilgim yok bilen varsa lutfen geri donsun
Cevap yazAdmin
31 Mayıs 2024 CumaSevgili Berkay,
Geçmiş olsun. Diz kapağının üzerine düşmek ciddi bir durum olabilir ve uzun süreli hissizlik yaşaman endişe verici. Bu tür travmalar bazen sinir hasarına veya başka komplikasyonlara yol açabilir. En kısa sürede bir ortopedi uzmanına görünmeni tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Lavanta
31 Mayıs 2024 CumaMerhabalar berkay bey, diz kapağı yaralanmaları ve bırakılmalarında menisküs yırtılmasına sık karşılaşılan vakalardan birisidir. Diz kapağı acısı, uyuşukluğu ayrı ezilmelerden, kas gerilmelerinden kaynaklıda olabilir. Bunlar için bir ortopedi uzmanına muayene olunup bir mr filmi ile net olarak belli olacaktır. Geçmiş olsun.
Gül
20 Mayıs 2024 Pazartesi46 yaÈ™ında yım doktorum ameliyatı tavsiye etmedi dizden pcp tavsiye etti yaptìran varmı
Cevap yazAdmin
20 Mayıs 2024 PazartesiMerhaba, ben de benzer bir durumdaydım ve doktorum PCP tedavisini önerdi. PCP tedavisi ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak isterim. Başlangıçta biraz zorlandım ama zamanla dizimdeki ağrı ve rahatsızlık azalıyor gibi hissettim. Tedaviyi uygulayan bir uzmana danışmanı tavsiye ederim. Umarım sız de faydasını görürsünüz!
hamza
11 Mayıs 2024 CumartesiHeriki diz kapağımda sıvı kaybının olduğundan dolayı hekimin bana promonia 24my sıvı verilmesi gerekiyor dedi.Bu ilaç nedenli uygun olur bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
Cevap yazAdmin
11 Mayıs 2024 CumartesiMerhaba Hamza Bey,
Promonia 24my ilacının sizin için uygun olup olmadığı konusunda en doğru bilgiyi hekiminiz verecektir. İlaçlar, kişisel sağlık durumuna, yaşa, başka sağlık sorunlarına ve kullanılan diğer ilaçlara bağlı olarak farklı etkiler gösterebilir. Bu yüzden, hekiminizin önerisine uymanız ve onunla bu konuyu detaylı bir şekilde konuşmanız en doğrusu olacaktır. Sağlıklı günler dilerim.
Saygılarımla.
Şöhret
11 Mayıs 2024 CumartesiMerhaba, bu ilaçlar devlet tarafından karşılanmayan ve ücretli bir şekilde alabileceğiniz ilaçlardır. Fiyat aralığı 400 ile 600 TL arasında değişiklik göstere promonia 24 ilacı, her iki diz için de uygulanmalıdır. Ancak etkileri ciddi anlamda olumlu yönde hissedilebilmektedir. Bu nedenle kesinlikle doktorunuza danışarak almanız tavsiye edilir.
Ahmet uludağ
05 Mayıs 2024 PazarDizimde ağrılar var neden acaba
Cevap yazAdmin
05 Mayıs 2024 PazarAhmet uludağ, diz ağrılarının birçok farklı nedeni olabilir. Bir ortopedi doktoruna başvurmanı ve gerekli tahlil ve muayeneleri yaptırmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
Vusta
05 Mayıs 2024 PazarDizlerde meydana gelen ağrıların yüzlerce nedeni bulunmaktadır. Bunlardan en sık görülenleri; Koşucu dizi, çapraz bağ yırtılmaları, kas zedelenmeleri, sinir sıkışması durumları ve hamlanma ağrılardır. Eğer son zamanlarda kaslarınızı zorladıysanız bu ağrılar hamlama ağrısı da olabilir. Diz kapaklarınızda ağrı varsa bir ortopedi bölümüne gitmeniz gerekmektedir.
Dilek
29 Nisan 2024 PazartesiDiz kapagimda catalli kirik sonrasi kreclenme ve sivi kaybi var sivi yapilmasi gerekiyormus bu bir cozummu ileride hangi rikslerle karsilasirim
Cevap yazAdmin
29 Nisan 2024 PazartesiMerhaba Dilek Hanım,
Diz kapağınızda çatallı kırık sonrası kireçlenme ve sıvı kaybı yaşamanız oldukça ciddi bir durum. Sıvı enjeksiyonları (genellikle hyaluronik asit) eklem içi sıvıyı artırarak hareket kabiliyetini ve ağrıyı azaltmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi geçici bir rahatlama sağlayabilir, ancak kalıcı bir çözüm sağlamaz. İlerleyen süreçte bu durumu kontrol altına almazsanız eklemde daha fazla hasar, artan ağrı ve hareket kısıtlılığı gibi risklerle karşılaşabilirsiniz. Ortopedistinizle düzenli olarak görüşerek durumu takip etmek ve gerekirse daha ileri tedavi seçeneklerini değerlendirmek önemlidir.
Geçmiş olsun.
Pembegül
29 Nisan 2024 PazartesiDiz kapağında tükenen sıvı sonucunda kemiklerin aşınması durumunda ameliyat olmak ve platin koyulması gerekebilir.
Şerife adaletli
25 Nisan 2024 PerşembeDizimde hiç sıvı yok kıkırdak zedelenmesi ve diz kapsülünde aşınma kireçlenme var yaşım 58 doktorlar platin için erken diyorlar ama ağrılar dayanılmaz günlük yaşantımı çekilmez hale getirdi. Ne yapılmalı?
Cevap yazAdmin
25 Nisan 2024 PerşembeDizinizdeki sorunlar gerçekten zorlayıcı olabilir. Doktorunuzun tavsiyelerine uymak önemli, ancak ağrılarınız dayanılmaz hale geldiyse, alternatif tedavi yöntemlerini ve ağrı yönetimi seçeneklerini de gözden geçirmek faydalı olabilir. Fizik tedavi, ağrı kesici ilaçlar, enjeksiyonlar veya ortopedik destekler gibi yöntemler hakkında doktorunuza danışabilirsiniz. Ayrıca, ikinci bir uzman görüşü almak da iyi bir seçenek olabilir.
Dilek
13 Nisan 2024 CumartesiDizimde hiç sivi yok ne yapmaliyim
Cevap yazAdmin
13 Nisan 2024 CumartesiDilek Hanım, dizinizde sıvı eksikliği yaşıyorsanız, bir ortopediste başvurmanızı öneririm. Doktorunuz gerekli muayeneyi yaparak size uygun tedavi yöntemlerini önerecektir. Bu tedavi yöntemleri arasında fizik tedavi, ilaç tedavisi veya diz içi enjeksiyonlar bulunabilir. Sağlıklı günler dilerim.
Suyurgal
13 Nisan 2024 CumartesiMerhaba dizde sıvı azalması biraz acı verici bir hastalık. Tedavi yöntemleri vardır bu yüzden endişe etmeyin. Hibiskus çayını yaparak günde iki kere ve 15 gün tüketmelisiniz. Kiraz sapını kaynatıp sonra içine ısırgan otu ekleyip kaynatın sonra süzüp için ve kuş burnu ve Mekke ülü ile yapılan çayı da kullanabilirsiniz.
Soru Sor / Yorum Yap
Çok Okunanlar
Göbekten Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi
İdrardan Sonra Gelen Sıvı Belirtileri ve Tedavisi
Sıvı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Beyin Sıvısı Ne İşe Yarar?
Popüler İçerikler
Meni Sıvısı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sıvı Diyeti Tarifi ve Malzemeleri
Eklem Sıvısı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Editörün Seçtiği
Göbek Deliğinden Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi
Sıvının Özellikleri Nelerdir?
Burundan Sarı Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi
İlginizi Çekebilir
Dizde Sıvı Birikmesi Belirtileri ve Tedavisi
Kadın Sıvısı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sıvı Silikon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Social Media
Followers
Followers
Followers
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Çocuklarda Sıvı Tedavisi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Penisten Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi
Sıvılarda Yoğunluk Nedir?
Akciğer Sıvı Toplaması Tedavisi
Göğüsten Sıvı Gelmesi Nedenleri?
Güncel
Kulakta Sıvı Birikmesi Nedir?
Güncel
Sıvı Nitrojen Kullanım Alanları
Güncel
Sıvı Ölçme Birimleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Memeden Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi
Kemik Sıvısı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sıvı Basıncı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Orta Kulakta Sıvı Birikimi Belirtileri ve Tedavisi
Amniyon Sıvısı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Dizde Sıvı Kaybı Belirtileri ve Tedavisi
Sıvı Krema Tarifi ve Malzemeleri
Sıvı Maddeler Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Lenf Sıvısı Lenf Dolaşımı Nasıl Gerçekleşir?
Vajinadan Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi
Akciğerde Sıvı Birikmesi Belirtileri ve Tedavisi
Sıvı Tuz Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sıvı Yağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Katı Sıvı Gazlarda Basınç Türleri ve Özellikleri
Katı Sıvı Gaz Maddeleri
Gebelikte Gögüsten Gelen Sıvı Belirtileri ve Tedavisi
Sıvı Basıncı Nelere Bağlıdır?
Sıvı Propolis Karışımının Hazırlanması
Sıvı Basıncı Formülü Nedir?
Sıvıların Kaldırma Kuvveti Türleri ve Özellikleri
Vajina Sıvısındaki Değişimler Nelerdir?
Sıvı Gübreler Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Katı Sıvı Gaz Özellikleri Nedir?
Belden Sıvı Alınmasının Nedenleri?
Makattan Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi
Rahimde Sıvı Birikmesi Belirtileri ve Tedavisi
Omurilikten Sıvı Alınması