Sıvı Yağlı Portatallı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya fındık yağı)
- Yarım su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Portakal kabuğu rendesi (1 portakaldan)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına sıvı yağ, portakal suyu, yumurta ve toz şekeri alın. Mikser veya çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok sert olmasın.
- Hazır olan hamurun üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizle yuvarlayarak şekil verin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif kızardığında fırından alın.
- Çıkarıp soğumaya bırakın. Tam soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Portakal suyunu taze sıkarsanız daha lezzetli olur.
- Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin şeklinin bozulmaması için önemlidir.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
- İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları veya ceviz de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! |