Sıvı krema koyulaştırmak için hangi yöntemler kullanılır?
Kremalı tariflerde karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri, istenen kıvama ulaşamamaktır. Çorbalardan soslara, tatlılardan ana yemeklere kadar pek çok lezzette kullanılan sıvı kremayı ideal dokusuyla hazırlamanın farklı teknikleri bulunuyor.
Sıvı Kremayı Koyulaştırma YöntemleriSıvı kremayı koyulaştırmak, soslar, çorbalar, tatlılar ve daha birçok tarifte ihtiyaç duyulan bir işlemdir. İşte sıvı kremayı koyulaştırmak için kullanabileceğiniz etkili yöntemler: 1. Isıtma ve Buharlaştırma Yöntemi
2. Un veya Mısır Nişastası ile Koyulaştırma
3. Yumurta Sarısı ile Koyulaştırma
4. Peynir veya Tereyağı Ekleyerek Koyulaştırma
5. Soğutma Yöntemi
6. Yoğun Krema ile Karıştırma
Önemli Notlar:
|
















.webp)
















.webp)












