Elmalı kurabiye sıvı yağlı: Kurabiye hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir atıştırmalıktır. Özellikle de çayını boş içmeyi sevmeyenlerin mutfağında süslü kavanozların içinde mutlaka bulunmaktadır. Aynı zamanda misafirlerini boş çayla ağırlamak istemeyenler mutlaka bir kurabiye çeşidini servis ederler. Kurabiye çeşitlerinin arasında benim en çok sevdiğim elmalı kurabiyedir.
Mutfağımda eksik etmediğim elmalı kurabiyeyi tercih etme sebeplerimden biri de çabucak bayatlamıyor olmasıdır. Fakat elmalı kurabiyeyi ne zaman yapsam benim tonton anneannem yemiyordu nedenini sordum margarin bana yasak cevabını aldım. O gün bugündür ona elmalı kurabiyeyi sıvı yağlı yapıyorum. Sizde margarin kullanmayı tercih etmiyor iseniz yazdığım tarifi uygulayarak elmalı kurabiye yapabilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Sıvı Yağlı İçin Gerekli Malzemeleri
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı yoğurt,
1,5 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1 adet kabartma tozu,
1 adet vanilya,
3,5 su bardağı un, hamurun kıvamını göre yarım bardağı eksiltebilirsiniz.
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
4 adet elma,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
Dilerseniz ceviz veya fındık içi,
1 bardak pudra şekeri, üzerine serpmek için,
Elmalı Kurabiye Sıvı Yağlı Hazırlanışı
Öncelikle elmalı kurabiyenin iç harcını hazırlayalım biz hamuru yoğuruncaya kadar bir kenarda soğumayı bekler.
Elmaları soyup rendele yelim küçük bir tavaya koyduğumuz elmaları kısık ateşte pişirelim. Sulanıp suyunu çeken elmaların içine toz şekeri ve tarçını ilave edip ocaktan indirelim. Soğumayı bekleyen iç harcın içine dilerseniz ceviz veya fındık içi ilave edersiniz. Ayrı bir yerde hamurumuzu yoğurmaya başlayabiliriz. Derin bir kâsenin içine toz şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı ve kabartma tozu ile vanilyayı da ilave edip karıştıralım. Ardından unu ekleyelim unu dikkatli eklemenizde yarar var zira çok set bir hamur olmaması gerekiyor. İlk önce unun 3 bardağını koyun eğer hamur elinize yapışıyor ise diğer yarım bardağı ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan bir parça kopartıp düz bir zeminde çok ince olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamuru küçük kareler şeklinde kesip ortasına bir kaşık elma hacı koyalım. Mantı kapatır gibi dört ucundan birleştirelim ortası hafif açık olacak şekilde. Piştiğinde orta kısmı biraz daha açılacak ve elmalar dışa doğru çıkacak hem görünüm olarak hem de lezzet olarak müthiş bir iş ortaya çıkacak. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi devam ediyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 18 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serpip sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz.
Sağlık ve afiyetle kalın.
19.01.2024 18:08:49
Elmalı Kurabiye Sıvı Yağlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Elmalı kurabiyeyi çok severim. Arkadaşlarımız ile toplandığımız günlerde hep en çok yediğim şey olur. Ben bu kurabiyeyi hep margarin ile yapılır zannediyordum. Başka şekilde yapıldığını görünce sevindim. Margarin çok zararlı olduğu için mümkün oldukça kullanmaya kaçınıyorum. Şu an evde sıvı yağ yok. Acaba zeytinyağı ya da fındıkyağı kullansam olur mu? Hasibe . 10.09.2018 18:15:06
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024