{ "title": "Sıvı Yağlı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.sivi.gen.tr/images/sivi-yagli-elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 01:53:05", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Sıvı yağlı elmalı kurabiye: Elma çok sevilen ve fazlasıyla tüketilen bir meyvedir. Elmayı sadece meyve olarak tüketmek bile başlı başına sağlık için faydalı iken elma ile hazırlanın birden fazla kür çeşidi bulunmaktadır. Elma kürlerini içerek vücuttaki iltihapları kuruta bileceğimiz gibi zayıflama formülü olarak da tüketebiliriz. Elma sadece bunlar için de değil bir dünya tatlı ve pasta çeşitlerinde de kullanmaktayız. Elma ile hazırlanın pasta çeşitlerinin içinde en çok bilinen ve benim en çok yaptığım çeşidi elmalı kurabiyedir. Mutfağımda eksik etmediğim elmalı kurabiyeyi tercih etme sebeplerimden biri de çabucak bayatlamıyor olmasıdır. Fakat elmalı kurabiyeyi ne zaman yapsam benim tonton anneannem yemiyordu nedenini sordum margarin bana yasak cevabını aldım. O gün bugündür ona elmalı kurabiyeyi sıvı yağlı yapıyorum. Sizde margarin kullanmayı tercih etmiyor iseniz yazdığım tarifi uygulayarak elmalı kurabiye yapabilirsiniz.

Sıvı yağlı elmalı kurabiye için gerekli malzemeler
Sıvı yağlı elmalı kurabiye iç harcı için gerekli malzemeler
Sıvı yağlı elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle elmalı kurabiyenin iç harcını hazırlayalım biz hamuru yoğuruncaya kadar bir kenarda soğumayı bekler. Elmaları soyup rendele yelim küçük bir tavaya koyduğumuz elmaları kısık ateşte pişirelim. Sulanıp suyunu çeken elmaların içine toz şekeri ve tarçını ilave edip ocaktan indirelim. Soğumayı bekleyen iç harcın içine dilerseniz ceviz veya fındık içi ilave edersiniz. Ayrı bir yerde hamurumuzu yoğurmaya başlayabiliriz. Derin bir kâsenin içine toz şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı ve kabartma tozu ile vanilyayı da ilave edip karıştıralım. Ardından unu ekleyelim unu dikkatli eklemenizde yarar var zira çok set bir hamur olmaması gerekiyor. İlk önce unun 3 bardağını koyun eğer hamur elinize yapışıyor ise diğer yarım bardağı ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan bir parça kopartıp düz bir zeminde çok ince olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamuru küçük kareler şeklinde kesip ortasına bir kaşık elma hacı koyalım. Mantı kapatır gibi dört ucundan birleştirelim ortası hafif açık olacak şekilde. Piştiğinde orta kısmı biraz daha açılacak ve elmalar dışa doğru çıkacak hem görünüm olarak hem de lezzet olarak müthiş bir iş ortaya çıkacak. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi devam ediyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 18 derece fırında 15-20 dk. Pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serpip sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz.

Sağlık ve afiyetle kalın.
" } ] }