{ "title": "Sıvı Krema", "image": "https://www.sivi.gen.tr/images/sivi-krema.jpg", "date": "21.01.2024 10:10:45", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Sıvı krema: Türk mutfağına ve Türk damak zevkine çok uygun olmayan bir lezzettir krema. Çok uzun yıllardır kullandığımız pasta kremalardan farkı olan yemeklerde kullandığımız krema çeşitleri sonradan alışkanlık kazandığımız bir üründür ya da şöyle mi demeliyim bizim yıllardır terbiyeli çorbalarda kullandığımız malzemenin içine bir iki farklı malzeme ekleyerek sıvı krema adını verdikleri bu ürünü Türk mutfağına kazandırdılar. Nasıl ve ne zaman mutfağımıza girdi tam olarak bilemeyeceğim ama bir çoğumuzun yemeklerine lezzet kattığını biliyorum. Birden fazla sıvı krema çeşidi bulunmaktadır. Bu kremalardan bazılarını makarnalarda bazılarını çorbalarda bazılarını fırında pişirdiğimiz yemeklerde sos olarak kullanmaktayız. Benim evde yapmış olduğum ve çorbalarda kullandığım sıvı krema tarifini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz yaptığınız mantar domates ve brokoli çorbası ve benzeri çorbalarda veya da fırında yaptığınız makarna çeşitlerinde kullanabilirsiniz.

Sıvı krema tarifi için gerekli malzemeler
Sıvı Krema Nasıl Yapılır?

Derin bir kâseye un, limon suyu, tuz ve yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş sütü ilave edip mikserle önce kısık sonra yüksek devirde 10 dk çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı pişmek üzere olan çorbalara bu şekilde ilave edip karıştırıyoruz. Karıştıramayacağımız Bir yemekte kullanacak isek bir çay bardağı kaynar su ilave edep karıştırıyoruz. Böylece yemeğin içinde kesilmesini önlemiş oluyoruz. Dilerseniz bu kremayı Küçük bir tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak pişirip makarnaların veya sebze haşlamalar yanında da tüketebilirsiniz. Kremanın kıvamı çok koyu olur ise dilediğiniz kıvama getirmek için süt ilave edebilirsiniz. Tarifini yazdığım bu kremayı beğeneceğinizi umuyorum. Lezzetli yemekler yapmanız dileğiyle afiyetle kalın.
" } ] }